• عقائد و ایمانیات >> اسلامی عقائد

    سوال نمبر: 159352

    عنوان: مماتی فرقہ کے بنیادی عقائد کیا ہیں؟ نیز ان کے اکابر اور بڑے علما کون کون ہیں؟

    سوال: مماتی ہا چہ کسانے ہستند وچہ عقائدے دارند؟ بزرگان ونظریہ پردازان مطرح فرقہ مماتی چہ کسانے ہستند؟ لطفا اطلاعات کاملے از ایں فرقہ بہ زبان فارسی برائے ما ارسال کنید؟

    جواب نمبر: 159352

    بسم الله الرحمن الرحيم

    Fatwa:659-662/N=7/1439

    (۱): فرقہ مماتی بہ طور بنیادی عقیدہ حیات النبی صلی اللہ علیہ وسلم را انکار می کند، یعنی: برائے جسد مطہر نبی کریم صلی اللہ علیہ وسلم بلکہ تمامی انبیا ء علیہم الصلاة والسلام در قبرھا بعد از وفات، حیات بہ تعلق روح حاصل نیست ، جسم آنہا محض بے جان ومردہ است وحیات صرف ارواح مبارکہ آنہارا حاصل است، وارواح آنہا بہ اجساد مبارکہ ہیچ گونہ ای تعلقے ندارند ، یعنی: آنہا را محض روحانی وبرزخی حیات حاصل است، وحیات جسمانی قطعاً حاصل نیست، وبنا بریں آنہا، عقائد دیگر مثل آں را نیز حامل وقائل ہستند کہ مخالف مسلک اہل السنة والجماعة اند، مانند ایں کہ در برابر روضہ مبارکہ حضرت اقدس نبی کریم صلی اللہ علیہ وسلم ہرچہ قدر سلام پیش کردہ می شود آں را ہم خود پیامبر مستقیماً سماعت نمی کنند ؛ بلکہ بہ توسط فرشتہ ہا بہ آں حضرت رسانیدہ می شود، ودرخواست دعا وسفارش از آن حضرت نزد روضہ مبارکہ غلط است ووسیلہ اختیار کردن کسے در دعا وغیرہ شرک، بدعت قبیحہ وحرام وناجائز است ودر قبر برائے میت ہیچ عذابے وثوابے نیست، عذاب وثواب فقط بر روح است وغیرہ وغیرہ۔برائے ہمیں ایں فرقہ گمراہ واز اہل السنة والجماعة خارج است وامامت آن ہا مکروہ تحریمی وناجائز بودہ ودر عموم حالات ہم از آن ہا باید دوری وکنارہ گیری کردد۔

    (۲): ایں فرقہ در پاکستان یافتہ می شود، برائے ہمیں شما در بارہ ایں جزو سوال با علمائے اہل حق پاکستان ارتباط کنید۔